GTA 6: Sve što znamo o mapi i lokacijama

 


Grand Theft Auto 6 je napokon zvanično stvarnost, i ne samo da nas vraća u svetle i bezobzirne ulice inspirisane Majamijem u Vice Cityju, već se mapa prostire i na okolna močvarna područja inspirisana Everglejdom u Floridi. Razvojni tim Rockstar Games je objavio samo 90-sekundni trejler za igru, ali smo detaljno proučili svaki trenutak kako bismo sastavili što više informacija o mapi GTA 6, upoređujući različite lokacije sa njihovim stvarnim inspiracijama.

Ali hajde da počnemo jednostavno. Grand Theft Auto 5 u potpunosti je uveo okruge u franšizu i sam je imao dva: Los Santos County, koji obuhvata grad inspirisan Los Anđelesom, i Blaine County, severnu regiju naglašenu velikom pustinjom i zanimljivim lokalnim stanovništvom. Ne zaostaje ni trejler za GTA 6, koji pominje tri okruga, i kako Rockstar verovatno želi da sve bude veće i bolje u dugoočekivanom nastavku, ima smisla da GTA 6 ima više istraživanih regiona od svog prethodnika. Ova tri regiona su Vice Dale County, koji možemo videti na bedžu šerifa u pozadini vesti Mega Noticias o liku koji očigledno podseća na Florida Jokera; Leonard County, koji se pojavljuje na policijskom automobilu u fikcionalnom video klipu sa društvenih mreža sa PlanetLeonidaMan; i Kelly County, koji se navodi na različitim putokazima.

S obzirom da se Vice City bazira na Majamiju, vrlo je verovatno da se Vice Dale County bazira na Majami-Dejd okrugu, koji obuhvata grad i njegovo predgrađe, uključujući veliki deo Everglejdsa. Međutim, očekujemo da će Grand Theft Auto verzija uključivati samo grad. Rockstar je isto učinio sa GTA 5, i dok pravi okrug Los Anđelesa obuhvata grad i veliki deo područja iznad njega, Rockstar-ov Los Santos County uključuje samo grad i ponovno zamisli severno područje kao Blaine County. Ovi okruzi se stoga koriste da bi se razdvojila geografski različita područja, pa će Vice Dale County verovatno uključivati samo Vice City i možda delić njegovog predgrađa.




Rad na preostala dva - Leonard County i Kelly County - zahteva više pažnje. Gledajući mapu Floride, Miami-Dade County se nalazi na jugoistoku i na zapadu je delimično omeđen od strane Monroe County na jugu i Collier County na severu. Iznad Miami-Dade County nalazi se Broward County, i iako su njegovi stvarni gradovi poput Fort Lauderdalea različiti, i dalje se nalaze unutar metropolitanskog područja Majamija i možda su estetski previše slični Vice Cityju da bi ih uključili. Stoga očekujemo da će GTA 6 uključivati fikcionalne verzije Monroe County i Collier County pored Vice Dale County.


Jedan od ovih okruga verovatno će obuhvatiti močvarno područje inspirisano Everglejdsima, a očekujemo da će drugi pokriti zatvor i prašnjave male gradove viđene u trejleru. Ali koji je koji? PlanetLeonidaMan video snimak na društvenim mrežama koji se odnosi na Leonard County prikazuje benzinsku pumpu u malom gradu, a plava i žuta signalizacija jasna je referenca na Sunoco. Ovo je lanac benzinskih pumpi sa lokacijama širom Sjedinjenih Američkih Država, ali kao što možete videti na slici ispod, nijedna nije prisutna u močvarnom području jugozapada. To postavlja benzinsku pumpu i njen policijski automobil iz Leonard County u severozapadnom području, odnosno Collier County.




Ovo bi učinilo da je Kelly County stilizovana verzija Monroe County-a, a različite saobraćajne znakove takođe podržavaju ovu pretpostavku. Viđamo referencu na Kelly County u dva dela trejlera: prvo kada devojka mase rukama dok vozi kroz Vice City u kabrioletu, a drugi put u društvenom medijskom klipu GeneralCustardCannon, navodno odmah izvan grada. Ima smisla da saobraćajni znakovi unutar Vice City-a, na jugoistoku, prvo ukazuju na jugozapadnu regiju, pre nego što ponude upute za dalje severozapadno, što sugeriše da je Kelly County to močvarno područje inspirisano Everglejdsima.


Comments